Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 15.11.2018, 5:09



Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 39 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
 Cizokrajné příspěvky aneb CO A JAK S TLACHÁRNOU 
Autor Zpráva
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: 14.7.2006, 11:37
Příspěvky: 1504
Bydliště: Brno
Odpovědět s citací
Příspěvek 
Andy píše:
... ted jsem se dokonce dověděl, že upgrade na tu vyšší verzi JDE udělat beze ztráty dat...

To jsem psal v pátek 07. leden 2011, 20:11. Myslel jsem tím, že nasazení o řád vyššího fóra nemusí znamenat současně ztrátu obsahu fóra. Jde "jen" o to, zdali se mi to podaří - a to nevím a nemůžu to zaručit, protože jsem to nikdy nedělal :)

A co se týče Fotohrátek, máš úplnou pravdu, ale ty mají své téma jinde.

_________________
Silnější se musí přizpůsobit slabším. Jinak to nemůže fungovat. Ti slabší toho ale nesmí zneužívat.


8.1.2011, 11:37
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Odpovědět s citací
Příspěvek 
Teď už jde o to,aby s k tomu vyjádřili i ostatní.


8.1.2011, 11:55
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: 14.7.2006, 11:37
Příspěvky: 1504
Bydliště: Brno
Odpovědět s citací
Příspěvek 
Jo a ještě maličkost:
Krtek píše:
... nás to nijak moc nezatíží, když budeme muset občas na nějaký ten dotaz odpovědět...

Na dané kontrolní otázky budou muset odpovídat nepřihlášení návštěvníci při odesílání svých příspěvků a ti, kdo se budou registrovat. My všichni, kteří už zaregistrovaní jsme a přihlašujeme se, samozřejmě žádné otázky dostávat nebudeme. Což platí i pro ty, kteří se podle nových pravidel zaregistrují a budou se přihlašovat.

A ted vyjádřím souhlas s Jarkem. Samozřejmě se budu snažit provést upgrade fóra čistě, tedy se zachováním všeho. Ale bez jasného výslovného, tj. zde napsaného, vyjádření pokud možno každého jednoho Bandity, že bere na vědomí riziko ztráty registrace a obsahu fóra při upgradu, do toho nejdu.
Neotálejte s tím! K tomuto okamžiku jsem nepovolil aktivaci účtu už pěti hmyzům (viz Seznam uživatelů) a vůbec mě nebaví pomyšlení na fakt, že toho bude valem přibývat. Pokud se do pátku 14/1 11 nevyjádříte, zbavím se toho jednoduše - bud tu aktivaci adminem zruším (což bude pro mne to nejjednodušší) a bude tady zase plno spamu nebo prostě půjdu do upgradu fóra nezávisle na vašich názorech a přáních. V obou případech ale nepřijmu jakoukoliv reklamaci.

_________________
Silnější se musí přizpůsobit slabším. Jinak to nemůže fungovat. Ti slabší toho ale nesmí zneužívat.


8.1.2011, 12:42
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Uživatelský avatar

Registrován: 16.10.2006, 21:13
Příspěvky: 358
Odpovědět s citací
Příspěvek 
... NIKDY nedávat data do programu, vždycky musí být nezávislá na všech programech a přístupná pro více programů ... ... Já jsem pro to zkusit se informovat u poskytovatele ohledně dat ...
Promin, tomuto nerozumím, je to na mě příliš vyspělý sloh. Zkus to prosím zformulovat pro obyčejného kluka, který se webovou činností spíše baví.
Jinak databáze a důležité části webu z FTP samozřejmě zálohované mám, na straně iSOLu (webhosting) jsou denně zálohována veškerá naše data na serveru.
A ta zkouška ve spolupráci pár lidí, to je dobrý nápad, hodný realizace. Kdo je ochotný mi s tím pomoct?


8.1.2011, 14:17
Profil
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: 14.7.2006, 11:37
Příspěvky: 1504
Bydliště: Brno
Odpovědět s citací
Příspěvek 
Radko promin, omylem jsem šlápl na tlačítko Upravit, chtěl jsem citovat. :oops: Jinak ale ten dotaz platí, tomu fakt nerozumím.

Radka psala o experimentu: vytvořit pokusné fórum, do kterého by se registrovalo jen pár lidí, udělalo by se pár fór, v každém několik diskusí a s tím by se pak provedl pokusný upgrade.
Jenže... ted si uvědomuju, že už nemám instalační sadu této staré verze fóra a vůbec si nevzpomínám, ve kterých souborech je zakódován přístup k databázím. Takže oops podruhé...

_________________
Silnější se musí přizpůsobit slabším. Jinak to nemůže fungovat. Ti slabší toho ale nesmí zneužívat.


8.1.2011, 14:46
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Uživatelský avatar

Registrován: 16.10.2006, 21:13
Příspěvky: 358
Odpovědět s citací
Příspěvek 
Jde o to, že data jsou na jednom místě a programy jinde. Zkolabuje program, neztratí se data. Promiň v pondělí mám zkoušku z databází a už mi z toho hrabe :( .
Pro rychlejší testík by bylo možná vytvořit kopii této tlachárny. Zkus vytvořit tu samou šablonu a nakopírovat data.


8.1.2011, 15:54
Profil
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: 14.7.2006, 11:37
Příspěvky: 1504
Bydliště: Brno
Odpovědět s citací
Příspěvek 
Jo tak, no tak to je v pořádku, fórum je aplikace, která přes jméno a heslo přistupuje k databázím, ve kterých je uložen veškerý obsah. Takže se od začátku domnívám - a mám to ted i potvrzeno, že by skutečně mělo jít jen vyměnit aplikaci, přičemž ta nová si zkonvertuje původní databáze a tak by všechno mělo jít dál.
Zkusím, uvidíme.

_________________
Silnější se musí přizpůsobit slabším. Jinak to nemůže fungovat. Ti slabší toho ale nesmí zneužívat.


8.1.2011, 16:50
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Odpovědět s citací
Příspěvek 
Takže pokud jsem pochopil,dá se to vyskoušet na nečisto anebo to převést na novou aplikaci na ostro?


8.1.2011, 18:25
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: 14.7.2006, 11:37
Příspěvky: 1504
Bydliště: Brno
Odpovědět s citací
Příspěvek 
No to je právě ta otázka. Rád bych to nejprve vyzkoušel na nějakém vzorku, nejsem si ovšem zcela jist, zdali se mi podaří udělat kopii tohoto fóra a připojit ji k novým testovacím databázím.
Každopádně by mělo stačit, když zazálohuju stávající databáze. Pokud s nimi nová aplikace pohne přespříliš, snad bude stačit jejich obnova ze zálohy.
Samotnému mi vadí ty termíny 'možná', 'snad', 'BY mělo jít' apod...

_________________
Silnější se musí přizpůsobit slabším. Jinak to nemůže fungovat. Ti slabší toho ale nesmí zneužívat.


8.1.2011, 20:20
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Registrován: 26.8.2007, 20:25
Příspěvky: 329
Bydliště: Ostrava
Odpovědět s citací
Příspěvek 
Já jen,aby se vědělo,že jsem si příspěvky přečetl.ale vůbec nevím o co tady jde.Takže se nezlobte,ale nechám to na Vás.Zdeněk

_________________
Nejkrásnější pohled na svět je z kola


9.1.2011, 8:58
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: 14.7.2006, 19:20
Příspěvky: 1103
Bydliště: Havirov
Odpovědět s citací
Příspěvek 
Když to budeš zkoušet tak budu rád spolupracovat.

_________________
Bodlo by PIVO :-)


9.1.2011, 9:16
Profil
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: 14.7.2006, 11:37
Příspěvky: 1504
Bydliště: Brno
Odpovědět s citací
Příspěvek 
Honzo děkuju, pokud se vůbec dostanu k možnosti to otestovat, rád tvé nabídky využiju.

Radko, mám na tebe dotaz, zdá se, že ho dovedeš odpovědět. Zhodnot mi prosím následující zamýšlený postup:

- Úplně odstavit Tlachárnu, tj. přejmenováním její složky na serveru ji znepřístupnit. Tím dojde k tomu, že se k ní nikdo nedostane a databáze po celou dobu operace tak budou mít neměnný obsah, přitom ale Tlachárna zůstane funkční.
- Udělat zálohu databází a samotného stávajícího fóra na můj domácí počítač.
- Nainstalovat nové fórum do nové složky
- Nové fórum v rámci jeho instalace připojit ke stávajícím databázím a nechat nové fórum, aby si je pro sebe zkonvertovalo (poučen z návodů vím, že je to nutné, nové fórum používá nějakou jinou strukturu databázových dat).
- Potom by nové fórum mělo být funkční a mělo by zobrazit a umět dále pracovat s obsahem tohoto fóra.
- Pokud se ale něco stane, návrat k Tlachárně by měl být jednoduchý: stačí ji znovu otevřít - tj. zpátky přejmenovat její složku do původního tvaru - a obnovit databáze ze zálohy.

Co si o tom myslíš?

_________________
Silnější se musí přizpůsobit slabším. Jinak to nemůže fungovat. Ti slabší toho ale nesmí zneužívat.


9.1.2011, 9:49
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Uživatelský avatar

Registrován: 17.7.2006, 7:34
Příspěvky: 1112
Bydliště: Rakovec
Odpovědět s citací
Příspěvek 
mám teď problémy s internetem, doma mi nejde a v práci se sem už nedostanu, tak mám absence ve všech diskuzích. Hele třeba to ty spamery přestane časem bavit. Mně osobně se do změny prostředí moc nechce. Vzhled a fungování těchto stránek je pro mně něco jako domov a nechci to mít jiné, nechci se "stěhovat" do nového. Už na nový vzhled fotohrátek si těžko zvykám. To raději budu ty spamy mazat....teda až mi doma půjde net, pak snad zas budu na stránkách každý den

_________________
Nohama na zemi - hlavou v oblacích :mrgreen:


9.1.2011, 14:43
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: 16.10.2006, 21:13
Příspěvky: 358
Odpovědět s citací
Příspěvek 
S postupem souhlasím.


9.1.2011, 15:31
Profil

Registrován: 14.7.2006, 23:36
Příspěvky: 1573
Bydliště: Hnojice
Odpovědět s citací
Příspěvek 
Tohle vlákno je tak dlouhé a tolik různých názorů a změn, že se v tom docela ztrácím, bo mám momentálně hlavu plnou svých problémů.
Nicméně si myslím dvě věci:
1. za celý loňský rok bylo, tuším, 7 nových registrací
2. ty cizokrajné příspěvky vypadají, že jsou odesílány počítačem. Je otázkou, jestli to bude pokračovat a jak dlouho. Já osobně bych se neukvapoval, ale je to tvoje práce a čas a kromě tebe to nikdo jiný neposoudí. Mám s tím své dlouholeté zkušenosti :wink:


9.1.2011, 21:18
Profil Zobrazit autorovy stránky
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 39 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Můžete zakládat nová témata v tomto fóru
Můžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.
Český překlad – phpBB.cz

 

optimalizace PageRank.cz