Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 25.5.2018, 8:54



Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3 ] 
 Dotaz na problém cyklocomputerem 
Autor Zpráva
Odpovědět s citací
Příspěvek Dotaz na problém cyklocomputerem
Nevím čím to je ale můj tachometr mi nějak začíná zlobit. Při sjezdech tj. při rychlosti z kopce přesahující 50 km/hod mi ukazatel přepne na 0.0 km/hod a zároveň se nenačítají kilometry. Když zpomalím, tak se opět zapne ( Takový cyklo omezovač :))) Baterku jsem dal novou a ostatní funkce pracují normálně. Tuším spíš něco s čidlem a magnetem. Posouval jsem ho po milimetrech po drátech a postupně sjížděl kopec..:) Lišilo se to v rychlostech, kdy to různě vypínalo, podle nastavení magnetu ( nemyslím tím max. 2 mm od drátu, ale posun na výšku drátu)......Měl jste někdo také podobný problém?
Už jsem si koupil nový, ale přetrvává mi brouk v hlavě...


26.8.2010, 12:35

Registrován: 17.7.2006, 20:21
Příspěvky: 310
Bydliště: Bedihošť
Odpovědět s citací
Příspěvek 
To vypadá na slabý magnet. Čidlo se může pokazit, ale že by se snížila citlivost, to ne. Je v něm mechanický kontakt dvou plíšků zatavených ve skleněné trubičce. Když je magnet slabší, tak se při určité rychlosti nestihnou plíšky přitáhnout k sobě, jak ten magnet okolo tak rychle proletí. Ideální je vzít měřák zkratu a čidlo si změřit. Při pomalém otáčení musí být čidlo sepnuté aspoň na několik cm dráhy magnetu, co se kolem něj pohybuje. Čím silnější a líp nastavený magnet, tím bude čas sepnutí delší a zvládne to vyšší rychlosti. Přesnost počítání to samozřejmě nijak neovlivní.

Teď mě napadla jedna zaručená pomoc - dát čidlo i magnet co nejblíže k náboji, u některých typů je magnet určený přímo do místa křížení špic.


26.8.2010, 17:54
Profil
Odpovědět s citací
Příspěvek 
tak to by mě nenapadlo, že by byl "odepsaný" magnet, ale může to tak BÝT, jak píšeš !.....zítra ho zkusím přehodit.

Je zřejmé, že při těch větších rychlostech kola a slabším magnetu už to prostě přestané přepínat a je to při té velké rychlosti v tu chvíli celé "mrtvé".

Díky moc za radu Radku.


26.8.2010, 20:18
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 3 ] 

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Můžete zakládat nová témata v tomto fóru
Můžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.
Český překlad – phpBB.cz

 

optimalizace PageRank.cz