Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 21.2.2018, 7:35



Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 17 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 Vysílačky 
Autor Zpráva
Uživatelský avatar

Registrován: 14.10.2006, 21:54
Příspěvky: 6
Odpovědět s citací
Příspěvek Vysílačky
Ahoj. Zdarvím všechny a hlavně pořadatele Beskydského srazu. Slíbil jsem, že najdu nějaké vhodné vysílačky. Poměr cena/výkon mě nejlíp vyšly tyto. koukni na http://www.cybex.cz/Produkt.aspx?Type=K ... SMR300TWIN


16.5.2007, 21:59
Profil ICQ
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: 14.7.2006, 11:37
Příspěvky: 1505
Bydliště: Brno
Odpovědět s citací
Příspěvek 
Aleš je tu!!!
Tak tyhle vysílačky jsou opravdu solidní, až se dostanu k možnosti nákupu něčeho takového, budou to právě tyhle, vím o nich už delší dobu.

_________________
Silnější se musí přizpůsobit slabším. Jinak to nemůže fungovat.


17.5.2007, 10:25
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Uživatelský avatar

Registrován: 14.7.2006, 19:20
Příspěvky: 1103
Bydliště: Havirov
Odpovědět s citací
Příspěvek Re: Vysílačky
Vypadají opravdu dobře.Ješte si k tomu vezmu tu nahlavní soupravu a bude to super.

_________________
Bodlo by PIVO :-)


17.5.2007, 14:34
Profil
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: 14.7.2006, 11:37
Příspěvky: 1505
Bydliště: Brno
Odpovědět s citací
Příspěvek 
... a ted je navíc ještě slevnili. Když jsem na ně koukal naposled, byly za nějakých 1200.

_________________
Silnější se musí přizpůsobit slabším. Jinak to nemůže fungovat.


17.5.2007, 16:46
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Uživatelský avatar

Registrován: 14.10.2006, 21:54
Příspěvky: 6
Odpovědět s citací
Příspěvek 
Ještě jsem sehnal manual. http://www.cbradio.cz/doc/Sencor/PMR%20 ... nualcz.pdf


17.5.2007, 21:56
Profil ICQ
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: 14.7.2006, 11:37
Příspěvky: 1505
Bydliště: Brno
Odpovědět s citací
Příspěvek 
Počujte, obnovuji toto téma, páč jsem se definitivně rozhodl pár vysílaček PMR taky zakoupit. Hodně z vás už takové máte, tak se pochlubte, co kdo máte a za jaké ceny, při jakých příležitostech to používáte, jak vám to funguje a jaké máte provozní zkušenosti. To víte, inspirace... :)

_________________
Silnější se musí přizpůsobit slabším. Jinak to nemůže fungovat.


18.6.2009, 19:18
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Odpovědět s citací
Příspěvek 
Kruciš Andy,ty jsi mě v první chvíli dobře natáhl.Už jsem si myslel,že se Aleš podíval na Cyklobandu. :D


18.6.2009, 20:33
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: 14.7.2006, 11:37
Příspěvky: 1505
Bydliště: Brno
Odpovědět s citací
Příspěvek 
Aleš!? Kdepak, to on si raději nechá sáhodlouze popsat, co se kde děje, než by k nám nakoukl... :)

_________________
Silnější se musí přizpůsobit slabším. Jinak to nemůže fungovat.


18.6.2009, 20:39
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Uživatelský avatar

Registrován: 23.11.2007, 21:48
Příspěvky: 259
Bydliště: Praha
Odpovědět s citací
Příspěvek 
Andy, já mám tyto:
TOPCOM TwinTalker 9100 , možná ale, že je to trochu jiný typ (starší), ale stejné zhruba vlastnosti. Spokojenost nic moc, mají sice prodloužený dosah na 9km, ale jak je tam kopeček, zatáčka, budova, tak nic neslyšíš. Těch 9km je jenom v ideálním, tudíž nepravděpodobném případě, jo mezi rozhlednami. Slouží nám dost dobře tak na 1km a při hledání trasy to je dobré. Přemýšlel jsem nad profi s výkonem 5W, ale to je pak za 10 000,-Kč a to je docela dost, vzhledem ke frekvenci používání. Nákup byl +- 2000,-Kč :ok:

_________________
Jenom žejdlík na vrcholu má ten správný říz


19.6.2009, 13:35
Profil
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: 14.7.2006, 11:37
Příspěvky: 1505
Bydliště: Brno
Odpovědět s citací
Příspěvek 
No tak na překážky reagují PMR stanice všechny stejně, to je normálka. Na téhle výbavě si mi moc líbí ten externí klíč s mikrofonem a repro.
O 5W PMR stanici ale slyším poprvé, dáš sem prosím nějaký odkaz na takový vzorek?

_________________
Silnější se musí přizpůsobit slabším. Jinak to nemůže fungovat.


19.6.2009, 18:52
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Uživatelský avatar

Registrován: 23.11.2007, 21:48
Příspěvky: 259
Bydliště: Praha
Odpovědět s citací
Příspěvek 
Andy, ale já jsem psal o profi stanicích, což nejsou PMR ale klasické radiostanice. http://www.hyt.cz/katalog-produktu/prof ... ne/tc-620/, ale najdeš i jiné adresy

_________________
Jenom žejdlík na vrcholu má ten správný říz


22.6.2009, 9:45
Profil
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: 14.7.2006, 11:37
Příspěvky: 1505
Bydliště: Brno
Odpovědět s citací
Příspěvek 
Nó, tak to pak jo, to už teda míříš poměrně vysoko.
Ted ti ale povím, co tě možná nepotěší. Hodně se ted zajímám právě o pásmo PMR, tedy 446MHz. Toto je frekvence, která se velmi ráda odráží kamsi mimo a jen těžko se ohýbá kolem terénu. Věci znalí mi potvrdili, že za těchto okolností ten vysoký vysílací výkon v podstatě nic neřeší - at už je signál silný nebo slabý, odrazí se úplně stejně a úplně stejně se tak přes kopec nemusíš domluvit i s těmi 5ti Watty vysílacího výkonu.
Jestli máš ale jiné informace, sem s nimi! :)
Samozřejmě: jak s takovou stanicí vyšlapeš na kopec a hodíš všeobecnou výzvu, může se ti ozvat protistanice třeba 300km vzdálená na nějakém jiném kopci. Něco takového ale zvládnou i tovární PMR ručky. Mám od Aleše půjčené jeho stanice (mimochodem nic extra) a kterousi sobotu jsem na kopečku jenom něco přes 500m krásně čistě poslouchal relaci stanice vzdálené 28km z kóty více než 700m.
Ale vůbec nejdůležitější je, v jakém režimu a na jakých frekvencích tu stanici budeš TY používat, že.
(A k tomu prodejci HYTu se podívám)

_________________
Silnější se musí přizpůsobit slabším. Jinak to nemůže fungovat.


22.6.2009, 19:50
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: 14.7.2006, 11:37
Příspěvky: 1505
Bydliště: Brno
Odpovědět s citací
Příspěvek 
Jo a jen tak mezi řečí... Víš o tomto obchodě? Je to čína, ale jsou to ty samé stanice a srovnej si ceny...

_________________
Silnější se musí přizpůsobit slabším. Jinak to nemůže fungovat.


22.6.2009, 21:37
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Uživatelský avatar

Registrován: 23.11.2007, 21:48
Příspěvky: 259
Bydliště: Praha
Odpovědět s citací
Příspěvek 
Andy, já jsem to tak dalece neřešil, právě s ohledem k ceně a frekvenci používání. Ten odkaz jsem Ti hodil jenom v rychlosti, když jsem se v tom kdysy šťoural, tak jsem našel i stanice s dosahem 60-100km. Pak jsem ale zase našel upozornění, že stanice s větším výkonem jak 0,5W se normálně bez povolení vůbec nesmí používat. To mě tak naštvalo, že jsem přestal pátrat a vzdal to. Jak píšeš o té frekvenci, tak třeba nevím, jest-li je nějaký rozdíl v pásmu UHF a VHF, ale jak říkám, vzdal jsem to. Nebo začneme se v tom šťourat a třeba do toho ty peníze vrazíme? Tady si kluci běžně nechávají posílat věci z Ameriky. :ok:

_________________
Jenom žejdlík na vrcholu má ten správný říz


23.6.2009, 9:15
Profil
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: 14.7.2006, 11:37
Příspěvky: 1505
Bydliště: Brno
Odpovědět s citací
Příspěvek 
No to máš recht, Všeobecným oprávněním č. VO-R/3/07.2005-16 (dokument .pdf) je zakázáno i několik dalších věcí, než jen 5W vysílacího výkonu. Vem si to ale z té praktické stránky: pásmo PMR nabízí pouhých 8 kanálů a už v současnosti je podle zkušených občas obtížné najít volnou frekvenci. Dovedu si představit, že právě proto je oficiálně výkon vysílání snížen, aby v pásmu nebylo přeplněno - jak by to asi vypadalo, kdyby se na těch 8mi kanálech překřikovaly 5W stanice...?
Na druhé straně ale taky vím, že na citované VO mnozí kašlou a své stanice si upravují, přinejmenším mnohem citlivější anténou, schopnou přijmout velmi slabý signál např. hodně vzdálených stanic. Už tím se komunikační možnosti posouvají "poněkud" jinam (zdokumentováno je PMR spojení na 300km mezi Pradědem a Měděncem) a zrovna toto je úprava, se kterou u sebe počítám.
Já do toho už ty love totiž vrazil, za 899 kaček jsem v našem Globusu zakoupil PMR stanice GE 35835 s plnou výbavou. Už jsem je i poměrně důkladně otestoval a srovnal s Alešovými Sencory SMR 500 a můžu říct, že první dojmy jsou skvělé. Chce to ale něco vědět o vlastnostech a možnostech šíření a rušení PMR signálu a v tom duchu stanicím při vysílání trochu pomoct - výsledky jsou pak ovšem v jistých momentech bechberoucí.
A co se týče UHF a VHF, o tom taky nic moc nevím. Každopádně důležité u těch profi stanic je to, že umí pracovat ve velkém rozsahu kmitočtů včetně PMR pásma se vším, co k tomu patří (CTCSS, DCS...). A ty čínské stanice, co jsem ti tady dal odkaz, mi doporučil jeden Plzenák, co se v tomto oboru vyzná jako málokdo, takže tomu i celkem věřím. Sáhnu po tom ale až poté, co se na svých současných malých GE ujistím, že tomu propadám...

_________________
Silnější se musí přizpůsobit slabším. Jinak to nemůže fungovat.


23.6.2009, 23:37
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 17 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Můžete zakládat nová témata v tomto fóru
Můžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.
Český překlad – phpBB.cz

 

optimalizace PageRank.cz