Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 14.8.2018, 13:09



Odpovědět na téma  [ Příspěvek: 1 ] 
 Farebná roláda 
Autor Zpráva
Odpovědět s citací
Příspěvek Farebná roláda
Tak máme znovu po stretnutí a ja som Vám sľúbila nový recept:
FAREBNÁ ROLÁDA
Kakaové cesto:
6 bielkov vyšľaháme so 6 polievkovými lyžicami kryšt.cukru na tuhý sneh. Pridáme 6 žĺtkov, 2 čokoládové pudingy a 1 kávovú lyžičku prášku do pečiva. Zmes nanesieme na veľký plech na papier na pečenie a pečieme pri teplote 180 st.C asi 10 - 15 min. Po vychladnutí z cesta jemne rukou zlúpneme škrupinu, aby sa nám krém neodlepoval od cesta - maškrtníci ju môžu zjesť).
Farebné cesto:
3 bielka vyšľaháme s 3 polievkovými lyžicami kryšt.cukru na tuhý sneh. Pridáme 3 žĺtka, 1 jahodový puding a 1/2 kávovej lyžičky prášku do pečiva. Hmotu vylejeme do formy na srnčí chrbát vyložený papierom na pečenie a pečieme 20-30 min. Po vychladnutí cesta dáme dolu tiž škripiny, ktorá sa vytvorila na povrchu.
Druhé cesto je to isté ale s banánovým pudingom. Ináč okrem kakaového pudingu môžete použiť z ovocných aký chcete ale aby to pekne ladilo k sebe.
Krém:
V 1/2 litr. mlieka uvaríme 1 a 1/2 zlatého klasu na hustú kašu. Po odložení kaše zo šporáka primiešame 200 g kryšt.cukru a 1 van.cukor. Keď kaša vychladne vyšľaháme 250 g masla a kašu na jemný krém.
Na kakaové cesto, ktoré sme nechali na papiery na pečenie nanesieme približne 1/2 krému. Cesto zo srnčích chrbátov rozkrojíme pozdĺžne na polovicu. Na krém poukladáme striedavo jahodové a banánové cesto. Na cesto natrieme väčšiu časť druhej polovice krému, do ktorej sme zamiešali 1 polievkovú lyžicu kakaa. Cesto takto odložíme aspoň na štvrť hodinu do chladničky aby zatuhol krém (lepšie sa formuje). Keď je krém stuhnutý vyberieme cesto z chladničky a stočíme tak,aby sa kraje dotýkali jeden druhého a stále to máme zabalené v papiery na pečenie (tam konce papiera prekryjeme cez seba). Necháme znova zatuhnúť v chladničke a potom natrieme ostatný krém. Miesto krému môžeme natrieť aj čokoládou. Pudingy a zlatý klas používam dr. Oetker.
Prajem dobrú chuť. Na zraz na Slovensku sa pokúsim upiecť niečo iné. Milka - SK


10.2.2008, 18:12
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odpovědět na téma   [ Příspěvek: 1 ] 

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Můžete zakládat nová témata v tomto fóru
Můžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.
Český překlad – phpBB.cz

 

optimalizace PageRank.cz